Det är myggigt i fjällen så en hästkur kan krävas

 
Det är som bekant mycket mygg och otyg i fjällen. Otyg som kan finnas vid sidan av myggen kan vara troll, till exempel. Renen som kom på besök var däremot riktigt trevlig.
 
På M/F Solsken är vi nu fullt skyddade, både mot Corona med hjälp av vaccin, mot troll och oknytt med hjälp av ett smitt järnskydd som Skepparn har kring sin hals och myggmedel i sprayform som är tillverkat för att användas på hästar. Klarar det hästar ska det väl klara att skydda små varelser som oss! Tipset fick Skepparn av sin kusins fru Madde som har två hästar där hemmavid som berättade att de går att köpa på Granngården.
 
Vi har nu nått fram till randen av fjällvärlden och befinner oss på Vemdalsskalet. Det visade sig vara massor av folk här uppe då Fjällmaran ska gå av stapeln nu i helgen. Restauranger är proppfulla med folk och Coronaviruset frodas och hoppar från person till person. Men M och Skepparn tillbringar sin tid i karantänlådan M/F Solsken på en avsides och tom del av den enorma parkeringen där vi just nu värmer upp kroppkakor som kokats av en dam i Vemhån. Dessa ska vi sedan äta med en klick smör och lingonsylt. Den enda trafik vi har i närheten av oss där vi står är av en ståtlig ren. Kanske kände han doften av de goda kroppkakorna?
 
M/F Solsken befinner sig på Vemdalsskalet för natten, vid randen av fjällvärlden.
 
För att klara fjällens alla mygg har ett myggmedel för hästar införskaffats. Det ska väl duga!
 
I fjällen finns det troll, särskilt i Norge där Bergakungen bor. Då är det bra att vara skyddad av ett smitt skydd hängande runt halsen skapat i skogssmedjan i de djupa skogarna i Orsa Finnmark.
 
Med bestämda steg gick den här renen mot M/F Solskens bodelsdörr. Kanske kände han doften av de goda kroppkakorna?