Lång dags färd mot natt

 
Idag har vi tillryggalagt drygt 60 mil på drygt nio timmar. Då har vi också hunnit byta gasolflaskan till en ny full, hunnit sova en stund och hunnit äta lite mellanmål. Och på kvällen har vi sex meter till färdiglagad mat.
 
När ögonen slogs upp och tidningen lästes denna morgon kunde vi läsa det som vi redan tänkt lite på. Stängda gränser i Europa. Detta bekymmer med Coronaviruset gör att länder inom EU nu väljer att stänga sina gränser. Ännu så länge inte helt och hållet men det kan tänkas att det sker. Så vi bestämde oss för att åtminstone ta oss in i Frankrike denna dag.
 
Sagt och gjort. Efter en hel dag så befinner sig M/F Solsken parkerad längs trottoaren i det lilla franska samhället Saint-Martin-de-Hinx ett par mil nordost om Biarritz. Det som är riktigt perfekt är att det står en pizzavagn med en fransk pizzabagare precis på andra sidan gatan. Mitt emot M/F Solsken. Bara fem sex meter bort. Så ikväll blir det pizzatajm för hennes besättning.
 
Den franske pizzabagaren gjorde mycket goda pizzor. Det duggar lite ute och då är det ju bra att ha nära till pizzerian.
 
 
Vi befinner oss vid den blå punkten. Parkeringsrutan som vi befinner oss på här vid trottoarkanten har koordinaterna N 43.5817082 W 1.2697225