Ännu en plats vid Dourofloden - Pinhao


Vi vill inte belasta er alla för mycket med massor av text varje dag, så här är ett litet kort blogginlägg om Pinhao.
 
Den lilla staden ligger vackert vid Dourofloden och ligger i hjärtat av portvinsregionen. Här ställde vi oss vid ställplatsen som finns i CamperContact, eller rättare sagt, hundra meter till längre fram. Koordinaterna visar fel på ungefär hundra meter så damen i GPS-enheten ropar ut att vi är framme lite för tidigt.  

Det går mycket bra att promenera den korta biten in till staden där det finns flera restauranger och caféer. Vi besökte restaurangen Ponto Grande där vi bjöds på den meny de hade för dagen för tjugo euro. Då ingick maten som bestod av korv, långkokt revbensspjäll, långkokt lamm samt lite fläsk i en gryta med stora goda bönor. En karaff vin ingick också liksom efterrätt. Vi bjöds dessutom på sex glas av både tioårigt och femtonårigt portvin. Pappan till mannen som vi tror driver restaurangen har en liten vingård sex kilometer upp i bergen och vi erbjöds att köpa en flaska av hans femton år gamla portvin för 20 euro. Det gjorde vi gärna och fick en vacker svart flaska utan etikett. Vi visste redan att vinet var gott, vi hade bjudits på det under middagen. 

 
M/F Solsken har återigen en plats alldeles vid Douroflodens strand. Vinfälten ligger på höjder längs floden.
 
Det är nära att gå från husbilen in till staden.
 
Stationshuset i staden är litet och vackert och innehåller en lokal för provning och inköp av Sandemans portvin. Här går det också att köpa glas med vin för att avnjuta på stationens perrong.
 
Den vackra stationen är byggd i slutet av 1800-talet och trafikeras fortfarande med tåg.
 
Marianne skålar i ett 15 år gammalt portvin med Dourofloden och dess dalgång bakom sig.
 
Det är mycket trevligt att sitta en stund på järnvägsstationen i det sköna vädret.
 
Järnvägen går igenom staden vid dess hamn. Det ser nästan ut som en modelljärnväg men linjen trafikeras med folk som kommer och åker.
 
Här är samma viadukt från andra sidan. Märklin-känslan finns där.
 
En vik från floden tränger in i staden så att broar behövs. Den vänstra är en gångbro som leder till ställplatsen. Vinfälten finns runt staden.
 
Gångbron över till ställplatsen som ligger till vänster.
 
Ställplatsen har ingen service så det går inte att fylla eller tömma eller hitta någon elström. De exakta koordinaterna hit är N 41.1878426 W 7.5503664.
 
 
#1 - - ANITA:

Vilka bilder - dit måste vi ju åka - helt OTROLIGT. Vilka platser ni hittar - jag är lycklig att få läsa om alla era äventyr

TACK

Svar: Ja, Pinhao är en trevlig plats. Vi kommer till många fina platser och ofta är det ställen vi får tips om av vänner eller andra kåkfarare som vi träffar under resorna och som berättar om vad de har upplevt. Och ibland är det damen i vår GPS, Fru eller möjligen Fröken Tomtom (hon låter som en fru tycker vi), som tar oss till fina platser. Hon har en förmåga att välja spännande rutter.
Knut-Erik och Marianne

#2 - - Helena Norberg:

Vilka fantastiska bilder, och vinet hade man ju velat smaka! Härlig bild på M och jag gillar fotografier där er husbil figurerar med på bilden, som en lite joker i en övrigt berättande omgivning. Snyggt att bara ha bakljuset med. (såg någon bild i tidigare inlägg med husbilen som jag också gillade). Njut av ert äventyr!

Svar: Javisst är det härligt att leva som vi gör. Och privilegierat också! Vi är så tacksamma för det. Vi fotograferar glatt och hej vilt både Marianne och jag.
Knut-Erik och Marianne