Touch down i Roses i Spaniens nordöstra hörn

 

Idag säger vi wow en gång till. Efter att ha besökt restaurang La Locanda i Roses längs den spanska kusten några mil söder om den franska gränsen.

 

Vi har ätit en meny för 15 € per person. Först serveras vi varsitt stort fat med de allra godaste musslorna från havet alldeles utanför. Kokta in en fantastisk vitvinssås med ett uns tomat och tydlig persiljekaraktär. Det är fantastiskt gott.

 

Sedan serveras vi en Spagetti Carbonara som är perfekt al dente och perfekt smaksatt med en sås precis så krämig som den ska vara. För första gången får vi dessutom en stor behållare med riven parmesanost på bordet utan att behöva be om det och utan att behöva vänta på den tills maten börjar kallna. Det blir också tummen upp av oss.

 

Sedan får Skepparn en hemlagad Tiramisu som är rena drömmen medan M får en citronsorbet som är den godaste hon ätit. Det är verkligen hög kvalitet på köket i den här strandrestaurangen.

 

Till detta dricker vi en flaska av husets röda vin. Kanske säger du att det ska vara vitt vin till musslor men faktum är att det röda passade utmärkt tycker vi. Vinet är husets eget med restaurangens egen etikett.

 

Notan gick på 32.70 € vilket innebär att vi betalade 2.70 för en flaska utmärkt rött bordsvin. Maten är också billig och inte bara prisvärd. Vi tycker den är ett kap och verkligen är värd mer pengar än så. Men vi lever höst, vinter och vår i ett land där det är billigt att gå på krogen så det är bara att tacka och ta emot. 

 

Restaurangen rekomenderas av oss!

 

Restaurang La Locanda vid strandpromenaden i Roses mellan ställplatsen i staden och dess äldre delar bjuder M/F Solskens besättning på fantastisk mat.
  - Musslorna är från havet här utanför, berättar servitören och pekar ut mot havet.
 
Det är restaurangens egen etikett på dess bordsvin. Det är trevligt tycker vi.
 
 
#1 - - Anna / Boihusbil.se:

Roses står på vår "besökslista". Får se om det blir när vi rullar från Palamos eller om det blir till hösten/vintern på vägen söderut. Var stod ni med bilen? Nöjda även med det?

Svar: Vi stod vid den ställplats som finns på appen Campercontact. Koordinaterna är N 42.268600 E 003.155980. Det är en helt okej ställplats där man checkar in via automat. Jag vet att en del tycker att automatsystemet är krångligt men när vi var där fanns det hela tiden en man på plats som hjälpte oss. Det finns plats för fyllning och tömning samt toaletter och ett par duschar. Allt med bra standard.
Marianne och Knut-Erik