M/F Solsken får ny besättningsman

 
För resan ned genom Europa till Portugal och Spanien får M/F Solsken en ny besättningsman. Liftarn.
 
Han kommer att följa med oss ner på vår rutt genom västligaste Europa och sedan tvärs över den Iberiska halvön till Santa Pola. Där kommer han att embarkera för att hitta en lägenhet att hyra i de delar av staden där det finns allra minst antal turister.
 
Liftarn har hjälpt M/F Solskens besättning väldigt mycket med arbetet att tömma huset och är nu sent på kvällen på väg ut till sin lilla lya i Helsingborg efter en dags hårt arbete.
 
Liftarn lever enkelt. Hans filosofi genom livet har alltid varit att kunna lämna platsen där han är på dagen, att allt han äger ska få plats i en ryggsäck. Och han har rest runt om i världen i stort sett hela sitt liv utom några år när han bodde i ett litet kalkstenshus på Gotland. Han har gjort många resor i Asien och har besökt och stannat i Laos, Kambodja, Vietnam, Indien, Bali och Kina och säkert också många andra ställen som Skepparn inte känner till. Han har också rest genom hela Europa med med bussar och då ofta tagit sig fram med hjälp av de europeiska kommunernas lokaltrafik och deras lokalbussar.  
 
Han har också korsat Atlanten för att besöka Latinamerika. Han fastnade för Xalapa i Mexico dit en av hans vänner emigrerade för flera decennier sedan och Liftarn har nu bott i den staden under längre perioder flera gånger i små enkla lägenheter. Och det är där han trivs bäst, bland de vanliga människorna som lever sina vardagsliv på de platser där han bor. Xalapa är för övrigt den stad där Jalapeño-chilin först odlades vilket också är anledningen till att chilifrukten har fått det namn den har.
 
Nu ska Liftarn till Santa Pola där han kommer att leta efter en liten möblerad hyreslägenhet i de delar av staden där det inte finns många turister. Han oroar sig inte över om den finns någon sådan eller inte och det behöver han nog inte heller. Han har vid alla sina resor alltid kunnat ta hand om sig själv och hittat sätt för att kunna stanna eller för att fortsätta. Vi på M/F Solsken tycker att det ska bli riktigt roligt att få en extra besättningsman under vår resa genom Danmark, Tyskland, Belgien, Frankrike, Spanien, Portugal och sedan Spanien igen.
 
#1 - - Anna | Boihusbil:

Men vilken härlig resa ni har framför er, dessutom med det sällskapet. Gissar det blir många intressanta historier om platser världen över.

Svar: Ja, det kommer det säkert att bli många intressanta historier som diskuteras. Sedan får vi alla anpassa oss i bilen men det kommer nog att gå bra.
Marianne och Knut-Erik