Glad Påsk önskar M/F Solskens besättning

 
Tänk vad enkelt det är med påskägg under påsken i Spanien!
 
De behöver inte målas utan kan köpas i många vackra färger. De behöver inte kokas heller då de köps färdigkokta. De behöver inte ens stå i kylskåp, åtminstone har M/F Solskens besättning bestämt sig för att de inte behöver det. De står ju inte i kyla i butiken utan står ju bara där rätt upp och ned i butikslokalen. 
 
Det här är första gången vi firar påsk i Spanien. Det är till och med första gången vi firar påsk utanför Sverige. Men det kommer inte att vara den sista då vi kommer att vara på en vinterresa som denna varje år framöver tillbringande tid på varma breddgrader istället för på kalla sådana.
 
Vi kommer att ha ett ganska enkelt påskfirande. På påskafton äter vi sill som vi har skaffat på Carrefour i Santa Pola där det finns lite olika svenska produkter och bland dessa finns Abbas sill av olika sorter. Små burkar och höga priser men vad gör det när suget efter sill blir stort. Vi kommer också att äta ägg men vi kommer inte att behöva måla dem själva. På Merkadona här i Águilas finns färdigkokta och färdigmålade ägg att köpa. De är dessutom väldigt snygga. Här har vi också köpt lax som vi tycker är god. Rökt lax av den mindre randiga sorten och den är bra tycker vi. För en tid sedan fanns det ett inlägg på Facebook från någon miljöorganisation som berättade att rökt lax av hög kvalitet inte ska vara randig och det har vi tagit fasta på.
 
Från Coop i Helsingborg har vi med oss knäckebröd som nu har hängt med ett tag och knäckeskivorna är inte riktigt lika hårda som de var när vi lämnade Sverige men de är fortfarande fullt ätbara. Åtminstone var de det för några veckor sedan när Skepparn tog en skiva. Från Sveriges odlingscentrum av pepparrot, som numera inte ligger i Enköping utan i norra Halland, i Fjäråstrakten, har vi med en burk riven pepparrot som fortfarande är i utmärkt skick. Den blir mycket god att ha till laxen. Till detta kommer vi att ha mycket fin kokt potatis som odlats i Spanien. Den potatisen vi hittar här är väldigt fin.
 
Vi kommer att dricka god spansk öl och kanske ta en nubbe eller två. Men då måste vi först lokalisera den gömma som kan finnas någonstans här ombord med småflaskor innehållande olika nubbar. Vi fick dessa av vår dotter förra sommaren och har inte använt alla ännu. Men vi är inte helt säkra på om de finns här eller inte så vi får starta ett sökprojekt efter dem på påskaftonsmorgonen. Hittar vi dem inte kan vi gå till butiken på campingen där det säljs Absolut och kanske får det duga som nubbe. Annars kanske lite whisky får gå an.
 
GLAD PÅSK!
 
De färdigkokta och färdigmålade äggen, det lila ägget är särskilt vackert. Ett av dem har blivit lite tilltufsat och kan ha blivit det vid den lite våldsamma behandling äggen fick i den tomma cykelkorgen då kanter av olika slag skulle passeras på stadens gator. Det kan också ha hänt tidigare så möjligen är det ett ägg som inte äts upp.
#1 - - FREEDOMtravel:

Intressant att hönorna lägger sådär färggranna ägg på påsken ... ;) Glad påsk!

Svar: Ja, det är mycket intressant. Kanske finns här särskilt färgglada höns runt påsk :-)
Marianne och Knut-Erik