Något som försvunnit i Sverige...

...finns här i San Rafael del Rio i Spanien. Det finns en välordnad plats där resenärer med husbil och bil och husvagn kan parkera tryggt över natten med tillgång till den service som behövs inklusive elström. Det finns en restaurang på området och den som äter i restaurangen behöver inte betala någon avgift. I anslutning till restaurangen kan det köpas mandariner, marmelader och olika drycker producerade i den närliggande byn och i området omkring och bagaren levererar nybakat bröd till övernattningsgästerna. I byn kunde gasol anskaffas och husbil eller husvagn tvättas och bilar tankas. Där kan också lokala livsmedel köpas.

 

Allt här omkring är sammanvävt i en slags mikroekonomi. Och vi kan berätta att morgonbaugetten var den godaste vi ätit.

 
 
 
#1 - - Helena Norberg:

Trevligt när det finns det lilla men nödvändiga kring er husbil. En trygg plats på natten med ström och en morgonbaguette. Behöver man mer?!! =) Kram

Svar: Nej, det räcker med det lilla. Vi har inte solceller ännu så vi behöver lite ström genom kabel då och då. Och en eller ett par solceller står på önskelistan framöver.
Marianne och Knut-Erik

#2 - - Susanne:

Härligt och läsa om Skepparn och cheifen på deras resa söderut. Idag kan jag meddela att vi fått indraget fibern ( som vi har längtat ) Så snart kan vi nog koppla upp oss snabbt. Låter som om ni har det jättemysigt, med något spännande inslag om att manövrera husbilen i trånga gränder :-)

Svar: Vad roligt att du gillar att läsa. Ja, det blev lite trångt i Montpellier men de gamla bussförarkompetenserna kom till användning och var nog en orsak till att det gick så bra. Och att bilen inte var två centimeter längre :-)
Marianne och Knut-Erik