Lite vardag...

 

...och dags att börja jobba igen.  Möten på telefon, uppdrag att genomföra, huvudjakt ska ske. För head hunter är Skepparns jobb. Och det fina i kråksången är att jobbet kan göras från sydliga breddgrader.

 

Det här är en bild på fel utrustning. Datorn som normalt används är av äppelsort och det som är dator här på bilden är egentligen ett anteckningsblock som används utan tangentbordet.

 

Skepparn har ett av sina kontor på Södermalm i Stockholm och åker dit med bil från Helsingborg ungefär varannan vecka. En resa som tar sju timmar för det mesta då det behövs både matrast och tupplur på vägen. Från södra Spanien tar det lika lång tid och kostar inte mer heller för den delen. Sedan finns det förstås en miljöaspekt som gnager och som ger Skepparn lite dåligt samvete men samtidigt körs det ingen bil alls utan cykel eller apostlahästar är det som gäller. Och det är ju lite miljösmart å andra sidan.

 

Vi har nu bott på denna plats i tre dygn. Så särskilt länge är det inte. Men vi inser att det snart är slut på våra nordiska specialiteter, som till exempel vår brunost, eller getmesost. Gjord på en blandning av getmjölk och komjölk. I Norge har vi bara två sorters ostar - vitost och brunost. Det är lite samma sak på såsområdet för övrigt, där har vi i Norge bara tre sorter. Brunsås, vitsås och rödsås.

 

Snart är det slut med den goda brunosten.

 

Under dagens härliga lunchpromenad passerades några träd, men Skepparn är osäker på vad det är för träd men gissar på olivträd. Men ser inga oliver så kanske är det något annat. Och han är ju ingen arborist heller. Kanske kan någon av er ge besked om vad det är för sort?

 

 
 
#1 - - Tjoppe:

Hej svejs
Vill bara säga att jag tycker du skriver väldigt trevligt om ert äventyr. Det är så fantastiskt läsvänligare för en analfabet som jag. Tusen tack

Svar: Tack Tjoppe. Vi förstår att ni drar på Medelhavsstråt och det längtar vi jättemycket efter. Det ska bli så kul! Vad roligt också med den nya motorn, nu blir ju Wilma verkligen som ny i den avdelningen också.
Marianne och Knut-Erik