Avbräck i det fina vädret - då stannar vi lite till

 
Idag är det måndagen den 18 mars 2019 och M/F Solskens besättning har planerat att lätta ankar från Camping Bahia i Santa Pola i morgon, på tisdagen. Men ett avbräck i det vackra vädret håller kåkfararna kvar i Santa Pola några dagar till.
 
Det är regn i antågande. På M/F Solsken har vi planerat att lämna Santa Pola för att kaska runt lite grann i Spanien innan vi så småningom styr kosan till den italienska rivieran för att sedan börja dra oss hemåt efter att ha varit en tid där. Men nu är det dåligt väder i antågande med lite regn och det är ju inte kul att komma fram till nya vackra spännande platser för att sitta på en ställplats och kura medan regnet står som spön i backen.
 
Det grå är vackert väder, det blå är regn och alla vita saker som ser ut som regndroppar är inget som har med vatten att göra. Det är vindriktning och vindstyrka. Ju längre kraftigare vita vindilar på kartan, desto mer vind. Det är till och med risk för lite snö i höglänt terräng på sydkusten.
 
M/F Solskens besättning gör lite som söndagsseglarna. Vi förflyttar oss gärna efter solen och det innebär normalt att vi kan sticka vart vi vill i Spanien. Landet är ju indränkt i sol för det mesta. Nu har vi närmast tänkt oss till La Manga som ligger öster om Cartagena för att inspektera den vackra fyrplatsen där. Och eventuellt hälsa på en facebook-kompis som hjälpte besättningen med allehanda information om Spanien och Spanienresande. De har befunnit sig i La Manga men det är oklart fortfarande om de är kvar där. M/F Solskens besättning och detta spanienövervintrande par har aldrig träffats IRL, In Real Life, I Riktiga Livet. Just det är en fantastisk sak med kåkfararlivet och resandet på de södra breddgraderna här i Europa. Att träffa så mycket trevliga människor där en hel del av dem blir nya vänner att umgås med även utanför Spanien. 
 
M/F Solsken sätter därefter troligtvis kursen mot Calpe som ligger längs Medelhavskusten mitt emellan Santa Pola och Valencia. Där kommer vi att stanna några dagar för att sedan bege oss västerut och upp till det spanska örnnästet. Till Guadalest en bit rakt västerut från Calpe, uppe i bergen. Det ska också vara en fantastisk plats att besöka har M/F Solskens besättning hört.
 
Efter turen upp i bergen sätts kursen åt ostnordost för ett besök i Valencia som är Spaniens tredje största stad. Den grundades år 137 före kristus av romarna som för övrigt grundade både det ena och det andra i Spanien. Bland annat Santa Pola som är en stad med mycket gamla rötter. I dag bor det ungefär 800 000 personer i Valencia som ska vara en mycket trevlig stad att besöka har M/F Solskens besättning hört av olika personer. Det finns flera bra ställplatser vid staden med bussförbindelse in till stadens centrala delar.
 
Vi följer sedan den spanska kusten norrut för att så småningom ta oss in i Frankrike och köra rivieran och möjligen också genom Aix-en-Provence österut mot Italien. Men vädret måste bli lite bättre där först, det kan kanske ta två tre veckor innan det är så bra längs Medelhavets norra kust att vi vill lämna vädersäkra Spanien.
 
Vi vill till en liten stad som ligger några mil sydväst om Savona på den italienska rivieran, Finale Ligure. Där finns det en camping som heter Camping Tahiti som ligger mycket bra till i staden som M/F Solsken II (numera bor vi i det som formellt är M/F Solsken III men som går under namnet M/F Solsken) besökte sommaren 2017. En mycket trevlig camping som ligger centralt inne i staden. Åtminstone tycker M/F Solskens besättning att den både är trevlig och ligger centralt. Men det går att välja ännu en camping i den här staden - Campeggio Del Mulino, för den som vill. Vi hoppas på bra väder och att vi kan stanna i Finale Ligure ett litet tag.
 
Men just idag är det regn i antågande. Så vår avresa från Santa Pola blir två eller tre dagar försenad. Vi åker antingen på torsdag eller fredag den här veckan istället för tisdag som vi planerat.
 
En liten rad om väderappen som M/F Solsken använder. Den heter Windy.com och kan sökas upp på dator med angivande av den här adressen. Den finns också som app till telefoner och läsplattor. Skepparn på M/F Solsken tycker det här är en mycket bra väderapp. Vi får inga intäkter för att skriva om den här på bloggen och har inga reklamavtal med Windy.com. Vi tycker bara att den är så bra att vi vill dela med oss om den. 
 
 
#1 - - Kaija Suur-Nuuja:

Jag tycker att du skriver så intressant om olika platser och om era upplevelser där ni åker, hälsa Marianne.

Svar: Tack Kaija. Det är roligt att du gillar bloggen. Vi har inte skrivit så mycket under vår tid i Santa Pola då inte så mycket nytt har hänt sedan förra säsongen. Men nu ger vi oss ut på resa till nya spännande platser.
Marianne och Knut-Erik