Men det blev ju jättebra!

Trångt och bökigt, tänkte Skepparn om Camping Bellavista men tji fick han. Och det gjorde ju ingenting!
 
När dagsljuset kom fanns det en skön känsla att detta nog är en bra plats i alla fall. Trots den skepsis som M/F Solskens besättning kände igår. Redan tidigt på förmiddagen kom en ung mycket trevlig kvinna med raska steg från receptionen med siktet inställt på Skepparn som precis hade slagit sig ned framför bilen efter frukosten och morgonkaffet. Frukosten bestod av nybakat bröd som levererats direkt till receptionen från bagaren här intill och som en halvtimme tidigare hade hämtats av Skepparn.
 - Do you want to stay at the camping, frågade den unga kvinnan och berättade att hon hade en plats för oss om vi ville. Och det ville vi ju efter den positiva känslan vi hade haft på morgonen. 
 
Skepparn travade iväg för att inspektera platsen som redan på kartan såg mycket bra ut. Ett öppet läge och stor yta, det verkade ju vara perfekt. På väg till platsen hälsade han på några bekanta som händelsevis råkade befinna sig på campingen och som också var uppe och stökade med saker och ting.
 - Det där är en bra plats, sa Janne direkt när han såg kartan. Han hade stått intill tidigare och visste hur den såg ut. Och det var verkligen en bra plats kunde Skepparn direkt se när han kom dit så han pilade raskt tillbaka till receptionen för att definitivt lägga vantarna på den. 
 
En utmärkt plats, stor och lätt att komma in på.
 
De tankar Skepparn hade haft kvällen innan att det skulle vara trångt, bökigt och svårmanövrerat kom på skam. Det gick utmärkt bra att backa in bilen på den här platsen. Sedan finns det andra platser som är mindre och som har trängre infarter, men just denna var alldeles perfekt.
 
Nu var det också dags att ta cyklarna för att utforska stan och för att handla. Skepparn och M blev inbjudna på grillkväll av några andra svenskar där ett par var bekanta från Camping Bahia de Santa Pola. Så förutom att utforska staden behövde material inköpas som kunde grillas för att sedan intas. 
 
Vi upptäckte nu att det är lätt att cykla in till stan. Vi använde den långa strandpromenaden som cykelväg och den går längs hela staden. När vi kom ned dit fanns det både restauranger och kafeer vilket väl egentligen var självklart. Vid ett par av dessa slog vi oss ned, för att njuta ett glas friskt vitt vin vid den ena och för att äta lite lunch vid den andra. De hade perfekta lägen för att äta, dricka, njuta av utsikten och för att slappna av. Den låga mur som går längs hela strandpromenaden var ju också perfekt att lägga upp fötterna på.
 
 
God mat, god dryck, njutning av utsikt och allmän vila. Kan det vara bättre än att få lägga upp fötterna med den utsikten mitt på värsta lördagen?
 
 Vid den blå punkten på kartan är vi nu och där kommer vi att vara de närmaste två veckorna. Vi kan också rekommendera denna camping, Camping Bellavista och att vistas en tid i denna stad, Águilas.
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Intresant och väldigt trevligt skrivet!! Tack och fortsatt god resa!
Mvh Anders Abelin

Svar: Tack Anders.
Marianne och Knut-Erik

#2 - - Anonym:

Det är så himla mysigt med uteserveringarna 😀

Svar: Ja, det är verkligen jättemysigt.
Marianne och Knut-Erik

#3 - - Anna Forsberg/Webbtanten:

Vad fint! Skriver in platsen i listan över rekommenderade platser. Hoppas ni får fint väder under vistelsen.

Svar: Tack Anna, det är roligt att höra att ni gillar blogginlägget.
Marianne och Knut-Erik

#4 - - Helena Norberg:

Ser trivsamt och trevligt ut. Kram

Svar: Kram tillbaka, Helena. Vi har det riktigt bra här, några vänner har precis åkt och om ett par dagar kommer det nya. Vi blir här till den 15 mars eftersom jag har telefonmöten hela dagarna till dess och vi kan inte röra på oss medan de pågår. Vi skulle så gärna vilja komma till er nu när vi är här, vi får se var ni är runt den 15 mars. Hälsa Tjoppe så gott! Marianne hälsar!
Marianne och Knut-Erik