Ständigt denna Corona!

 
Vi får precis veta att det skett ett Coronautbrott längs vår planerade rutt, i Baskien. I två städer alldeles söder om Bilbao. I Vitoria-Gasteiz och i Haro.
 

Idag på måndagen den 9 mars är vi tillbaka igen i Spanien efter att ha tillbringat mer än en månad i Portugal, där vi har trivts väldigt bra. Vi passerade gränsen mot Spanien vid lunchtid idag.

Vi är nu i Galicien som vi har varit nyfikna på och vi har sett fram mot att tillbringa ett par veckor här och i Baskien. Just nu funderar vi på om det ska bli så eller inte med anledning av ett utbrott av Coronaviruset i just Baskien.

Vi har varit nyfikna,som sagt, på hur Spanien ser ut här uppe och skillnaderna mot södra Spanien där vi varit mycket är främst tre. Det är grönare här, växtligheten sprudlar och grönskan finns överallt. Det är också mindre skräpigt här längs vägarna tycker vi. Och de allra flesta husen är byggda med stenblock eller stenar.

 

Byggnaderna i Vila de Cruses, som är staden där vi övernattar, visar den byggnadsstil som är vanlig här i Galicien.

Vi övernattar i Vila de Cruses på den ställplats i staden som finns i CamperContact. Vi är den enda husbilen där och faktum är att vi inte har sett en enda husbil på hela dagen sedan vi lämnade Pinhao vid Dourofloden i Portugal. Sträckan vi kört är drygt 25 mil och ingen annan kåkfarare har siktats under dagens resa.