M/F Solsken har givit sig iväg till Asien

 
Som en liten avstickare bestämde sig M/F Solskens besättning att göra ett besök i inre Asien, i Buddha-land. Det gick lätt då denna plats ligger nära Peniche där Skepparn och M har tillbringat den senaste veckan.
 
Bara efter en fyrtiofem minuter efter att M/F Solsken tagit sig ut ur porten till ställplatsen i Peniche styr hon in i bambuns djungel.
 
Bambun växer tät vid en av sjöarna i Buddhas trädgård, i Buddha-Eden i Bombarral ungefär tre mil ostsydost om Peniche.
 
Skepparn och M fick tips om det här besöksmålet av ett par andra svenskar som stod på platsen intill oss i Peniche. Sagt och gjort, M/F Solskens besättning sätter upp besöksmålet på listan och nu när de lämnar Peniche kommer de att göra en förmiddagsutflykt dit.
 
Platsen är lätt att hitta till för damen i M/F Solskens GPS. Genom att gå in på en karta i sin mobiltelefon och leta upp platsen och sedan peka på dess parkeringsplats får Skepparn upp koordinaterna som därefter kan matas in i GPS-enheten. 
 
Efter att M/F Solsken har parkerats och entrébiljetter köpts går Skepparn och M ut i parken som verkligen breder ut sig framför dem. Parkeringsplatsen är nästan tom och det är ganska få besökare i den här skulpturparklen idag. Parken är väldigt stor med flera sjöar inom dess område. Det är troligtvis anlagda sjöar, stora dammar, men det känns på något sätt fel att kalla dem för dammar då de är så stora som de är. 
 
Det finns flera vattenspeglar inom parken. De är troligtvis konstgjorda men är stora som små sjöar.
 
Parken består av stora ytor, vackra gräsmattor, olika planteringar och många olika vackra gångar. I den här miljön är skulpturer utplacerade och många av dem är gigantiska till sitt format och andra är mindre. Men det går inte att säga att det finns små skulpturen i parken. 
 
Skulpturparken är stor. Det syns på den här bilden, men den visar ändå bara en liten del av parken.
 
Här är en annan del av parken...
 
Och ytterligare en, och här finns en trädkoja...
 
...och i ytterligare en finns modern konst.
 
Många av skulpturerna handlar om Buddha och är buddistiska figurer. Men det finns också många andra spännande skulpturer - modern konst och inte minst ett par kompanier med blå terrakottasoldater.
 
Trappan
 
I parken finns en mycket stor mobil. En vindflöjel där den bakre delen förflyttar sig med vinden och den främre, ruterässet, hela tiden roterar i vinden. 
 
En vacker kvinna med fyra armar.
 
Händer.
 
Det finns också ett par kompanier av terrakottasoldater. Det här är ett av dessa, det andra står på parad i en annan del av parken.
 
Det går också att se något så alldagligt som krukor.
 
Det finns också många skulpturer överallt från Buddhas värld.
 
Det är trevligt att promenera runt i den lätt kuperade parken. Det finns alltid något att titta på och något att gå till. Och det finns många olika vackra vägar att välja för att komma till de olika platserna i parken.
 
För att komma runt i parken kan besökaren välja slingrande stenlagda vägar...
 
...hela tiden i sällskap med skulpturer...
 
...och ibland på smala slingrande stigar vid vattenkanten belagda med vackert stående skiffer.
 
 
 
 
 
#1 - - Anonym:

Väldigt roligt att läsa om era äventyr MEN detta evinnerliga prat om besättning , förtöjningar skeppare mm mm förtar tyvärr en del av det hela , vi har själva varit seglare tidigare men är numera kåkfarare , men som sagt en mycket bra blogg som vi har stor behållningar av :) :)

Svar: Vad bra med feedback. Jag har själv funderat lite som du skriver och får nog kanske hitta en liten variation framåt. Tack för att du berättar vad du kände runt detta!
Marianne och Knut-Erik

#2 - - Ove Jakobsson:

Trevlig reseblogg med väldigt fina bilder och objekt...

//Ove

Svar: Tack Ove, det var roligt att höra.
Knut-Erik och Marianne