Så till sist kommer vi iväg till Frankrike, Portugal och Spanien

 

Till sist sliter vi oss från alla de bestyr vi har med saker och ting. Med ägodelar som inte ska behållas och ägodelar som ska behållas. Men datumet var satt. Senast den 12 oktober skulle vi starta vår resa och nu är den dagen här. Och vi ska ta den långa turen den här gången.

 

Vi har inte bestämt i några detaljer om hur vi kommer att resa och vad vi kommer att vilja besöka. Men vi tar vägen genom västra Frankrike ned till de delar av Spanien som är belägna vid Biscaya-bukten och vidare till Portugal. För att sedan hamna i Spanien igen.

 

Men vi har några saker att göra. Efter att ha lämnat vår nya fasta punkt på Onsalahalvön söder om Göteborg åker vi söderut till Helsingborg i tre ärenden. Det första är att lämna nycklarna till den uppställningsplats vi har haft för husbilen när vi har varit hemma i huset. Den platsen behöver vi inte längre eftersom vi flyttat ut permanent i vår husbil nu. Nästa ärende är att inspektera den flyttstädning som har gjorts i vårt hus av en städfirma. Tyvärr blir vi ganska besvikna, det ligger dammtussar på golvet och det finns platser i huset där städningen inte är så bra gjord. Det tredje ärendet är att vi ställer vår personbil hos en kompis som har erbjudit sig att förvara den hos sig under vintern.  

 

När de här ärendena är gjorda återstår en fråga - ska vi åka bron eller ska vi åka färjan? Vi brukar gilla att åka bron då det är billigare än att ta färjan. Men just dagen innan vår avresa stängdes motorvägen av för att ett par järnvägsviadukter skulle på plats och för att det skulle ske behövde E6-motorvägen grävas upp och grävas bort.

 

Nu lämnar vi äntligen livet i Sverige bakom oss under ett halvår för en resa i Frankrike, Portugal och Spanien.

 

Nu är vi på väg och vi är tre stycken i bilen den här gången. Skepparn, M och Liftarn. Vi tar dock inte upp främlingar hur som helst utan ska vi ha med oss en liftare så behöver vi veta lite om honom eller henne. Och i det här fallet var det inte så svårt att få fram information om denne man då han är M:s storebror. Skepparns svåger.

 

The more the merrier. Nu är vi tre personer i bilen på den här resan. I Santa Pola kommer Liftarn att söka sig en egen bostad eller att åka vidare på nya äventyr.

 

Efter några timmars resande från Helsingborg landar vi på en mycket trevlig plats långt söderut på Själland, vid bron över till Mön. Vi tar emot gästfriheten från Kalvehaves Lystbådhamn där de har ordnat några platser för husbilar. Vi använder småbåtshamnens servicehus och njuter av platsen. I morgon går vi upp tidigt för att ta bron över till Mön och se Möns klint, därefter kör vi vidare till Farö och sedan ut på den stora vägen igen mot Rödby och färjan där.

 

Utsikten från M/F Solsken i Kalvehaves gästhamn. Bron leder till Mön och i morgon tar vi den för att titta på Möns klint innan vi åker vidare söderut.

 

 

M/F Solsken på plats i Kalvehave i den mest sydöstra delen av Själland. 

 

#1 - - Anna / Boihusbil:

Vad kul att ni nu äntligen är på väg! Vi är i Biscayabukten och regnväder är på väg in, så vi avvaktar lite just nu.

Svar: Tack Anna. Vi förstår att det är riktigt oväder på gång. I kväll står vi vid Elbes norra strand och har jättefint väder just nu. 27 grader på dagen och riktigt ljumt i kväll.
Marianne och Knut-Erik

#2 - - FREEDOMtravel:

Vilka härliga bilder! Önskar en fortsatt fin resa!

Svar: Tack, det är kul att ha kommit iväg!
Marianne och Knut-Erik

#3 - - OLOV NATANAEL HEDMAN:

FELIZ VIAJE AMIGOS

Svar: Tack Olle :-)
Marianne och Knut-Erik