Morgonstund har guld i mund

 

Det är ett förtrollande vackert lite försiktigt strålande men ändå kraftfullt flödande ljus den här morgonen strax efter soluppgången i Águilas vid Medelhavets strand.

 

Det spelar ingen roll var vi är, den första glimmande halvtimmen efter soluppgången är alltid lika speciell de dagar då molnen inte skymmer det varma klotets guldröda ljus. Det är inte mindre vackert denna morgon tjugo minuter eller så efter att solen har höjt sig över havets horisont. I väntan på att bagarens blonda alltid välklädda hustru ska komma till Camping Bellavista i Águilas och lämna sitt nybakade frukostbröd med sin lilla silverfärgade varubil har Skepparn gått de få stegen till stranden. Det går inte att veta om hon är bagarens hustru men bagardamen lämnar frasiga baguetter som kommer i en stor brun papperssäck och härliga gyllenfärgade croissanter som levereras i små vita papperspåsar.

 

Till stranden är det nog inte mer än hundra meter eller så. Där finns sedan kustens bergiga klippor och små bukter med sandstränder. Hela luften blir till guld en morgon som denna och landet som blir belyst bäddas in i olika lager av det gyllene ljuset beroende på avståndet till det från betraktarens ögon. Havet är stilla och några små båtar har tagit sig ut på dess mjuka omfamnande yta. Det är mycket vackert och Skepparn inser att det nog inte går att önska sig en bättre vinter än den som finns på de här breddgraderna. Det förebådar också en ny vacker och solvarm onsdag här i sydspanien denna dag före Skärtorsdagen anno 2018.

 
Båda bilderna är tagna med mobilkamera, den ovan är dessutom elektroniskt inzoomad vid tagningstillfället och det drar tyvärr ned kvaliteten. Men ljuset är vackert! Lärdomen är, återigen, ta alltid med en riktig kamera. Även när det bara är brödet som ska hämtas.
 
 
#1 - - Anna Forsberg:

Mycket vackert ljus! Gillar hur ljuset faller på berget i nedre bilden. Tänker mobilkamerans bilder iaf ger en aning om hur det är verkligheten, något som ingen kamera kan fånga till 100% :)

Svar: Ja visst är det vackert. Och jag kan säkert ta om bilden de flesta klara dagar vid samma tid om jag vill.
Marianne och Knut-Erik