M/F Solsken dansar i kväll

Vi har sedan ett par dagar lämnat Santa Pola och har begivit oss fyra mil in i landet till en plats i närheten av Crevillent. Det är en storm som nu drar in över Iberiska halvön och vår aluminiumkåk dansar där den står i kåkstaden tillsammans med andra kåkfarare.
 
 Vi kunde läsa om hårda vindar i Gibraltar som drabbat våra seglande vänner där en av båtarna i hamnen hade mätt upp 50 sekundmeter i byarna (du kan se en film om detta här). De lever i en rörlig värld i ovädret men också vi på M/F Solsken verkar få vår släng av sleven denna torsdagskväll den 1 mars. Husbilen rör sig ordentligt i vindbyarna och det skydd vi har över cyklarna i aktern smattrar som ett segel i vinden. Så trots att detta är ett Motor/Fordon och inte ett Motor/Fartyg så rör det sig rejält.
 
Vi tog oss dock ifrån blåsten och in på restaurangen intill där det bjöds på mat, dryck, underhållning och även möjlighet för M/F Solskens besättning att dansa. Vi var där i sällskap med vänner vi lärt känna sedan en tid tillbaka och alldeles nyvunna vänner sedan bara någon dag tillbaka. M blev förstås väldigt glad då hon kunde danska loss med en av vännerna då Skepparn ju inte dansar alls. Så det gäller för henne att passa på. 
 
 
M dansar loss på stolen mellan varven på dansgolvet.
 
Vi står för tillfället på Marjal Costa Blanca Eco Resort som är en mycket påkostad och bra campinplats med många övervintrande européer. Framför allt verkar det finnas många britter här men också tyskar, holländare och en och annan svensk. Vi kommer dock att röra på oss redan i morgon eftermiddag efter att Skepparn har haft ett av sina otaliga långa telefonmöten som han har just nu. Vi kommer att besöka staden Águilas där vi räknar med att stanna tio tolv dagar då Skepparn (denne evige Skepparn) kommer att ha en mängd telefonmöten som behöver göras i en ganska strid ström. Och just när de pågår finns det inga möjlighet att vara på rymmen som kåkfarare.
 
Vi tror att Águilas är en trevlig liten stad och det är bra då M inte kommer att vilja vara i bilen när Skepparns möten pågår utan hellre strosar runt i en trevlig stad, vandrar längs stränderna och tillbringar tid på stadens kafeer och i dess butiker. I staden finns det också en mosaiktrappa som både Skepparn och M gärna vill se.
 
Vid kartnålen ligger staden dit färden närmast ska gå. Vid den blå punkten befinner sig M/F Solsken idag. Varför vi får färdbeskrivningar från orter i Sverige vet vi inte men de första tre i marginalen till vänster har vi dock anknytning till på olika sätt.
 
 
 
 
 
 
#1 - - Helena Norberg:

Så trevligt med dans...det verkar inte som båtfolk samlas kring dans, så det där med husbil kanske är något att ta vid om båtlivet måste läggas på hyllan en vacker dag. Ni ser ut att ha jättetrevligt. Kram kram (och tack för länkningen ...ja man ser ju på filmen hur båtarna dansar...hoppas ni inte gungar för mycket i husbilen...)

Svar: Eller hur, Helena. Det är väldigt trevligt med goda vänners lag lite då och då under resan. Vi är i Águilas nu och stötte på folk vi känner när vi kom hit i dag på eftermiddagen. Så kåkfararna på rymmen stöter ihop då och då :-) Jag hoppas att vi kommer att ses också men jag ligger nu för ankar under 14 dagar på grund av jobb jag behöver göra.
Marianne och Knut-Erik

#2 - - Monicka Axelsson:

Det ser ut att vara välbesökt på campingens restaurang. Är det gångavstånd till affärer , restauranger i någon närliggande ort?
Águilas är en fin liten stad och camping Bellavista är inte så stor men välskött. Ha en fortsatt trevlig resa.
Hälsa Thomas och Bea från Monicka och Jörgen.

Svar: Hej. Campingen är välskött och det är bilder från deras restaurang. Det finns tyvärr inget samhälle på gångavstånd, så det är lite negativt tycker vi. Vi ska hälsa Thomas och Bea :-)
Marianne och Knut-Erik

#3 - - Monicka Axelsson:

Det ser ut att vara välbesökt på campingens restaurang. Är det gångavstånd till affärer , restauranger i någon närliggande ort?
Águilas är en fin liten stad och camping Bellavista är inte så stor men välskött. Ha en fortsatt trevlig resa.
Hälsa Thomas och Bea från Monicka och Jörgen.