Domino, domino, dominoo!

Vi har sett spanjorer spela domino så att blixtarna ljungar och flisorna ryker! Nu var det dags för oss att testa.
 
Det slöa dominospelet som Skepparn aldrig har tryckt var särskilt rafflande verkar ju ha en annan själ än den vi sett hittills, åtminstione när vi ser vissa spanjorer spela. Så vi köpte ett spel här på minimarket-butiken på Camping Bellavista för att se vad det handlar om. Vi är ju i Spanien och spanjorerna verkar ju älska det. Åtminstone några lite grånade spanjorer, eller spanska herrar för att vara korrekt, som vi stötte på i Santa Pola.
 
 
I plåtasken finns det 28 brickor med viss tyngd där var och en är unik. Det var något vi inte hade en aning om. Att de var unika alltså, inte att det fanns dominobrickor i asken. Men det är ju mycket vi människor inte vet om saker och ting. Vi marscherade genast piggt och raskt in på det ständigt öppna internätet för att få reda på vilka regler som gällde. Uppenbarligen är dessa så självklara för spanjorer att producenten av dominospel inte behöver lägga dem med i spelet. Det fanns inga regler i asken.
 
Vi valde att spela den spanska varianten förstås som fanns beskriven på internet, det var ju den vi var nyfikna på. Dominobrickorna läggs på bordet med ögonen nedåt sedan tar varje spelare fem och spelet kan börja. Brickorna läggs sedan efter visst system och det görs en poängräkning efter varje omgång. Den som har öga för spelet och lägger rätt antal ögon kan skrapa hem stora poäng. Och plötsligt fick dominospelet liv och blev riktigt roligt. 
 
Detta blir ett alternativ till kortspel,Yatzy, Monopol och Fia med knuff ombord på M/F Solsken. Vad färgerna i de olika ögonen har för betydelse har vi ingen aning om ännu. Det kanske är något som klarnar för oss senare.