Vi har blivit kåkfarare på äldre dar...

...vi som kör husbil. För många av oss är ju inte purunga utan har blivit lite ärrade av livet. Och till sist blev vi kåkfarare dessutom! 
 
Vi snappade upp det här ordet från en kommentar till ett inlägg som finns på en Facebookgrupp för folk som reser till Portugal med sin husbil. Det är ju ett perfekt ord för att beskriva det vi gör på ett både lekfullt och lite äventyrligt sätt. För vi ägnar oss ju lite åt äventyr trots allt och vi gör det på ett lekfullt sätt. Så det här är det ord som M och Skepparn har saknat eftersom vi tycker att det känns lite oromantiskt att bara säga att vi åker runt med husbil. Det är ju mer beskrivande att säga att vi är kåkfarare, det enda som möjligen inte passar in är ju att en kåkfarare ofta sitter inne och det gör ju inte vi. 
 
Möjligen kan Skepparn kalla sig kåkfarare på "riktigt" då han satt i fängelse i Gdansk i Polen 1974 anklagad för spioneri, blott 16 år gammal, i efterdyningarna efter en politisk kris i Sovjetunionens maktsfär. Men det är en helt annan historia.
 
Vi befinner oss i Spanien och de flesta bilderna på den här bloggen är också därifrån då vi alltid vill hålla oss i nuet här på bloggen. Det har funnits några vintriga bilder från Stockholm också, även de i nuet från en mycket kortvarig resa dit. Men här kommer nu en arkivbild på kåkfararnas fortskaffningsmedel uppe i Sverige, i den svenska sommaren.
 
 
 
#1 - - Helena Norberg:

Karavan-Knut är Kåkfarare, med medbrottsling M. De sitter frihetsberikade och deras galler är grillen under entrecoten. Vattnet är utbytt till vin. Inga pärlor är kastade till svin. En arrest av bästa sort. Vi hoppas äventyret inte blir för kort!

Svar: Det var en fin liten diktning Helena som också passar ganska bra på oss 😀😀
Marianne och Knut-Erik