Välkommen att följa med oss och M/F Solsken på vår resa


Här skriver vi för att komma ihåg. Och för att kunna komma tillbaka till de här texterna. Vi skriver för oss själva men vill du så får du gärna läsa också.

Vi lämnar Sverige när den mörka tiden är här och när kylan börjar lägga sig. Vi åker om fyra dagar, på lördag den 18 november. Men innan dess ska bilen lastas med det vi behöver men vi kommer inte att kunna ta med oss hur mycket som helst. Mer än 3500 kilo får hon inte väga, vår kära Solsken. Då kan farbror Blå komma att kräva att vi lastar ur och lämnar saker på vägen och det vill vi ju helst slippa. Så det första stoppet på vår resa till Spanen blir på fordonsvågen som finns på motorvägen utanför Helsingborg.

Vi kommer att ha med oss två cyklar för när vi väl är på plats där vi ska bo blir dessa våra kommunikationsmedel. Och ingen el har de trots att det är så modernt idag. För el kräver både batterier och elmotorer och båda de sakerna är ganska tunga. Så elcyklar kommer inte med, däremot två stycken Skeppshult V som är införskaffade för ändamålet. Med kompletteringar i form av cykelkorgar och breda pakethållare, för de ska ju kunna lastas med diverse förnödenheter. De kommer dessutom att ge oss motion och det är ju bra.

Mat har vi med oss när vi startar så att vi klarar oss några dagar men inte mer. Det är bättre att köpa sådant en bit söderut för det är billigare där och vi vill göra av med så lite pengar som möjligt. Vi får kostnad för dubbelt boende även om det är ett par kompisar som kommer att flytta in medan vi är borta. Bilen behövde förberedas för resan och det var ju inte billigt. Service ville vi göra och dubbfria vinterhjul ville vi ha. Vi ska ju passera lite höglänt terräng när vi kör nedåt och måste vara beredd på väglag därefter. Innan vi sticker behöver vi nog skaffa snökedjor också, det finns lätta varianter av dessa gjorda i tyg har vi sett.


Innan det här första inlägget är slut vill vi visa er hur vår bostad det närmaste halvåret kommer att se ut.

 

 
 
 

 

#1 - - Marita Danielsson :

Hej
Vi vägde vår bil innan avresa på en firma i Växjö. 3520 vägde den där. Tänkte åka hem o lasta ur en del vi kunde undvara, för att få lite marginal, men åkte först till en annan firma ett par km bort. Där vägde vi in på 3500 exakt!! En go syn.
Åkte dock hem o slängde av lite saker i alla fall, men det var inte mpnga kg.

Svar: Vi vägde bilen fullastad i våras med 120 liter vatten och full dieseltank, med allt vi behövde samt två stora elcyklar. Då hade vi 60 kg kvar. Så det är inte stora marginaler. Nu har vi lättare cyklar men samtidigt mer med oss i form av kläder, handdukar och lakan. Vi får se vad hon väger in.
Marianne och Knut-Erik

#2 - - Helena Norberg:

Hej Knut och Marianne. Grattis till att ni snart ska släppa på handbromsen och rulla söderut i ert mobila hem med det vackert klingande namnet M/F Solsken. Ja vi gillar ju solskensprojekt så vi kommer läsa och insupa vartenda ord från ert äventyr. Och vi hoppas kunna sammanstråla med er vänner över en kopp kaffe, en härlig middag eller med en gemensam utflykt någonstans här i krokarna. Vill bara bekräfta ert goda val av cyklar. Ni har i vår mening tänkt helt rätt kring cyklar. Och är de inte batteridrivna så tenderar de att inte krångla lika mycket. Moderna cyklar av klassiskt slag är mycket bra och trevliga att trampa runt på i Medelhavsklimat. Skepp o Hoj! Det här blir skoj. Kram från oss från solskensprojektet www.projektsunshine.blogg.se

Svar: Ja det ska bli så kul. Det ska också bli skoj att träffa er igen, detlängtar vi efter. Och ni kommer ju att ha massor av bra tips till oss också.
Marianne och Knut-Erik

#3 - - Ann:

Hej vill följa er resa, väntar med spänning på er resa, vi själva är nya husbilsägare och är noviser på många sätt.
Tack på förhand// Ann

Svar: Hej Ann. Vi är också nybörjare på detta med att sticka hemifrån och vara borta så länge. Husbil har vi haft sedan midsommar 2016 så vi är också nybörjare. Vi har dessutom redan hunnit byta bil en gång då vi inte riktigt tyckte att den första vi hade fungerade så bra för oss.
Marianne och Knut-Erik

#4 - - Elsa & Jöran Magnusson:

Härligt att läsa om era förberedelser och hur ni kommer att resa söder ut. Vi kanske ses vid tillfälle.
Kör som ni brukar så går det bra hela vägen.
Elsa & Jöran

Svar: Tack Elsa och Jöran. Vi ses säkert. Och tack för tips till oss nybörjare 😀
Marianne och Knut-Erik

#5 - - monika palen:

härlig att läsa eran blogg. Vi är nu startklara för vår resa till
spanien och Portugal och följer gärna era upplevelser
Monika och Bernd

Svar: Det är roligt att ni tycker om att följa den. Det är vår första vinterresa och blott vårt andra år med husbil så allt är nytt för oss.
Marianne och Knut-Erik