Det är en del pyssel att komma iväg

 
 
Många saker ska förberedas för att lämna hemmet och vi planerar ju att göra en rejäl resa och kan komma att vara borta ett halvår. Vi skulle kunna vara borta ännu längre men det finns en gräns för oss som reser med husbil. Vi måste vara tillbaka i Sverige igen med bilen efter senast sex månader. Sedan slutar trafikförsäkringen att gälla i utlandet.
 
Men det är lång tid att vara borta så planering och förberedande aktiviteter tarvas. Skepparn har varit bortrest de senaste två veckorna så det är Chiefen som har fått ta ansvar för det mesta. Nu är det så att det finns många regler runt detta med husbilskörning, bland annat får Solsken inte vara hur rund som helst den goda damen. Vikten är viktig. 3 500 kilo och inte mer.
 
 
Så när vi nu har packat det mesta som god dryck, god mat, kläder, litteratur, cyklar och andra förnödenheter men utan att ha något vatten ombord åkte vi för att väga henne. Vi fick lite marginal - 60 kilo kvar till den magiska gränsen. Men den vikten motsvarar bara 60 liter vatten och det i sin tur är ju bara en ynka halvfull vattentank. Det var bra att vi vägde, nu åkte vi tillbaka och tömde henne på saker vi inte behöver. Bland annat så åkte den tunga domkraften ut. Vi behöver den inte, vår assistansförsäkring gör att andra får komma med domkraft till oss. Däremot får reservhjulet vara kvar för de speciella förstärkta däck som används till husbilar har bärgningsföretag ofta svårt att få tag på.
 
För den här resan har vi skaffat nya cyklar. De kommer att vara ett viktigt kommunikationsmedel för oss för när vi är på plats med Solsken kommer vi inte köra henne särskilt mycket utan hon får stå och blir vår bostad. Så cykel, buss och tåg är det vi kommer att använda. Och det passar en tågnörd som Skepparn.
 
 
 
 
#1 - - Helena Norberg:

Ha en fantastisk avresa, tyvärr kan vi inte vinka av er som ni förstår. Kram kram

Svar: Hej Helena och Tjoppe. Tack kära vänner, vi längtar efter att träffa er igen! Kram kram
Marianne och Knut-Erik

#2 - - Gert Bergh:

Hej Knut glöm inte den fyrkantiga reflexskylten på cyklarna och det är visst 2 varianter beroende i vilket land man kör. Men jag förutsätter ätt du har koll på det. Ha ett riktigt skönt halvår framför er och har jag inte sålt bågen så kanske vi ses på någon tur till våren.// Gert

Svar: Den sitter där i fickan på cykelskyddet. Den spanska med färre tjockare röda linjer. Den italienska har smalare röda och någon röd linje mer. Tack Gert, vi får se hur det funkar med jobb och allt men hoppas kunna stanna ute ett halvår.
Marianne och Knut-Erik

#3 - - Anonym:


Ha en härlig resa. Ska bli så kul att läsa om den. Och vi hörs väl på telefon med emellanåt hoppas jag. Njut av er resa och av varandra.
Kramar till er båda 😗❤