Att lapa sig...

...förlåt, lata sig, är lite vad livet går ut på för de flesta som är här över vintern. Precis som för de två katter Chiefen hittade i en plantering på Camping Bahia De Santa Pola där vi nu bor. Det ska dock sägas att Skepparn inte kommer att ligga på latsidan utan ska jobba precis som vanligt.
 
 
Vädret är skönt, det är november men sommardagar. På anslagstavlan för svenskar finns aktiviteter som Line Dancing, cykelturer, vandringar som pågår flera timmar, knytkalas, stickträffar och allehanda olika aktiviteter inklusive ett framtida julfirande för dem som inte har åkt till Sverige. Och det är väldigt trevligt folk här har vi märkt. Skepparn behövde lite hjälp med att kunna ansluta sin gasol och fick flera svar på ett Facebook-nödrop från folk på plats som ville hjälpa till. Det var väl inte ett nödrop egentligen, sådana används ju bara vid riktig nöd. Det var ett rop på gasolhjälp.
 
Vi besökte Kent Erik som kunde visa oss precis vad som skulle göras men hade också många andra tips. Att det är kul att göra bussutflykter till exempel. Till Alicante, Torrevieja och Elx och han kunde berätta att bussarna går från busstationen intill.
 
 
Så dessa bussresor kommer att stå på programmet för Skepparn och Chiefen framöver. Men först har vi velat utforska Santa Pola. En väldigt spansk stad utan särskilt mycket turister. ”Det är bara vi som är turister här” som en i svenskkolonin sa. ”Och då blir priserna på allt mycket bättre än de är i Alicante eller Torrevieja” fortsatte han.
 
Staden är trevlig och solig och livlig med marknad varje måndag och lördag, med barer och restauranger och fina cykel- och promenadstråk. Och med en aktiv fiskehamn och småbåtshamn.
 
 
 
På platsen där vi bor finns det också en härlig pool som dock stängde för sex dagar sedan. Så vill vi bada får vi göra det i havet. Och det har vi sett en och annan som gör. 
 
 
Vi har en utmärkt bra plats med stor yta och utan att ha grannar alltför nära. Vi har också flyttat ut köket och använder vårt utekök för att steka och laga kryddig mat. Starka kryddor har en förmåga att lite bita sig fast i husbilen, har vi märkt. De behöver några dagar för att ta sig ut igen. Och då är det bra att kunna laga sådan mat utomhus. Och det är ju väldigt mysigt också.
 
 
 
 
#1 - - Helena Norberg:

Hej Vänner. Finns det gästbåtshamn där ni ligger??? Vi kollar in sjökorten nu för att spana in vart ni befinner er. Och vad vi skrattade, vi fick ägna ett par minuter åt att finna katt nummer två på första bilden. Sen Mariannes kryddiga mat....nu måste vi slänga i motorn så vi kan dra oss ner mot Algarve. Och härligt att höra att det verkar vara samma gemenskap mellan husbilsägare som mellan segelbåtsägare. Vilket bra livsval ni gjort som tagit er söderut. Kram till er!

Svar: Jajamensan, det finns en utmärkt fin gästhamn i Santa Pola som ligger vid stadens strandpromenad.
Marianne och Knut-Erik