Sankta Lucia...

...ljusklara hägring. Så blev det Lucia på Camping Bahia de Santa Pola och många av svenskarna på plats hade samlats vid poolen för att ha ett traditionsenligt Luciafirande. Ja, kanske inte så traditionsenligt men där fanns både tärnor och tomtar och luciatåg och pepparkakor och ädelost och vin och vanligt luciakaffe. Så det blev en festlig stund i solskenet runt det poolblå vattnet denna vinterdag den trettonde december.
 
Runt poolen hade de svenska campinggästerna samlats för att fira Lucia tillsammans.
 
Folk var glada och skämtade med varandra och njöt verkligen i det vackra vädret. Sorlet spred sig så där hemtrevligt runt poolen och alla verkade trivas riktigt bra. Och sedan, som på en given signal, materialiserades ett Luciatåg ur folksamlingen och började röra sig samtidigt som julsångerna ljöd över platsen.
 
Luciatåget skred värdigt runt poolen för att ge extra julstämning till den här Luciadagen.
 
Tomtarna brast också ut i sång i en egen liten manskör.
 
För Skepparn och M var det här en ny upplevelse. De är nybörjare på denna typ av resande och denna typ av vistelse och får nya upplevelser varje dag och tas verkligen in i det här gänget. Solsken och vatten är verkligen en härlig kombination, även om poolen nu är stängd. Den stängdes sex dagar innan M/F Solsken ankom till platsen.
 
Sool och Pool - en kanonkombo.