M/F Solsken I...

...och M/F Solsken II. Här är ett litet inlägg om M/F Solsken II och dess föregångare.
 
M/F Solsken I kommer att lämna oss kommande sommar. Hon har varit Skepparn till mycket glädje men har också skapat mycket arbete då hon gått från att vara en träbåt till en plastbåt. Arbetet kunde genomföras 2015 tack vare S/Y Wilmas besättning som är vana att plasta gamla träbåtar och som dessutom är mycket kompetenta. Ni kan läsa om dem och S/Y Wilma om ni följer länken i länklistan till vänster.
 
M/F Solsken I på sin hamnplats i Landskrona. Hennes nuvarande hamn är i Råå hamn i Råå, Helsingborg.
 
Efter att ha legat uppe på land i tre år för att det grova ekskrovet skulle torka genomfördes en plastning av henne i enlighet med Lloyds anvisningar när det gäller materialval och arbetsmetod. Men den kommande sommaren 2018 kommer att vara den sista sommaren med henne för Skepparns räkning. Hon behöver hitta en annan ägare och Skepparn och M kommer att se till att underlätta för rätt köpare. Intresset för det närmare 100 år gamla fartyget kommer att vara viktigare för oss än tjockleken på köparens plånbok.
 
Vi har istället inrättat ett liv tillsammans med M/F Solsken II. Hon är inte lika vacker, för en bil kan aldrig bli lika vacker som en båt, men hon är vår nya följeslagare på nya resor och till spännande platser. Både när och fjärran.
 
M/F Solsken II i sin hamn i Helsingborg.