En liten julhälsning...

...från vänner i Sverige värmer som värsta heta julklappen. För det känns verkligen i hjärtat när en kompis skriver ett långt välskrivet intressant mejl och berättar att vi är saknade.
 
En kväll kom detta långa mejl med trevlig läsning
 
Det känns nästan som om vi börjar längta hem när vi läser det här men vi kommer att stanna. Vi har funnit en annan varm och trevlig plats här på vårt lilla jordklot, och det handlar inte bara om den värme som kan uttryckas och beskrivas i celsiusgrader. Vi trivs bra på denna plats och har blivit varmt mottagna och också hittat nya vänner. Även sådana som är på väg att bli verkliga vänner där vi börjar komma varandra nära. 
 
Santa Pola är vår nyfunna plats. En liten stad på den spanska kusten mellan Alicante och Torrevieja. När Skepparn googlar staden får vi veta att det bor 34 000 personer här. Men det känns som många fler då det alltid är mycket folk ute och rör sig på gator och torg, på kaféer och restauranger. Samtidigt känns det litet eftersom nästan alla spanjorer pratar helt otvunget med varandra överallt - i mataffären, på banken, på torget. Vår närmaste granne här på Camping Bahia de Santa Pola har också märkt det här och tror att de inte känner varandra allihopa utan att spanjorer pratar med varandra även om de inte känner varandra redan. Och så kan det nog vara och det är väldigt annorlunda än i Sverige.
 
När det gäller Skepparns och M's bankbesök så var det en väldigt speciell upplevelse som tarvar ett helt eget blogginlägg. 
 
På alla kaféer och restauranger finns det folk som pratar otvunget med varandra, liksom det gör på gator och torg. 
 
 
 
 
 
#1 - - Hel:

God Jul Vänner! Kram från oss på andra sidan.

Svar: Detsamma önskar vi er, Vänner! kram från oss också.
Marianne och Knut-Erik