Belgarna fixade fest...

...och engelsmän, holländare och svenskar ville vara med den här fredagskvällen den 29 december. Festen var öppen, karaokemaskinen var redo, baren var laddad, humöret var på topp och poolen var inbjudande där den låg i kvällsljuset. För festen gick av stapeln i den festlokal som ligger alldeles intill de två lockande bassängerna. Bad var dock inte att rekommendera denna kväll. Dels för att poolen är stängd men också för att det var fokus på andra vätskor denna kväll som inte är helt förenliga med kvällsdopp.
 
M och Skepparn hade varit på förfest i en bar intill där det samlats lite svenskar som var sugna att gå på karaoken och dansen som anordnats av det belgiska folket, eller snarare av de belgiska innevånarna på denna spanska plats. Som en härlig uppvärmning för den stora festen bjöds de som var på denna förfest på riktiga Göteboschsvitsar (Göteborgsvitsar ska det visst stavas) av en riktigt äkta göteborgare. Många kommer från Göteborgsområdet men denna man kommer nog från det mest göteborska Göteborg som finns även om han nu har flyttat ut till en ö i Göteborgs skärgård och för tillfället tillbringar vintern med oss andra här i Spanien. Han drog den ena riktiga skratt-tändhatten efter den andra. Tändhatt är en ganska bra beskrivning på den explosion av skratt som bröt ut när poängen i historierna avslöjades och det passar ju bra då Alex, som stod för histrieberättandet, är en tvättäkta bergsprängare dessutom. Åtminstone i sitt tidigare liv. Den senare hälften har han i stället ägnat åt socialt arbete.
 
Alex är en riktigt bra historieberättare fick vi andra höra medan vi förberedde oss för den belgiska karaoken. Den som är riktigt uppmärksam kan se ljuset från den belgiska festen alldeles utanför fönstren. (Foto: M)
 
Några bestämde sig för att gå hem efter den lyckade svenska festen medan andra bestämde sig för att ansluta sig till det belgiska eventet. M var väldigt peppad och gick in och satte sig vid ett bord där det också fanns andra svenskar redan som hon lärt känna bra. Det var riktig fest här och festen besöktes bland andra av Blues Brothers som plötsligt dök upp.
 
Blues Brothers dök plötsligt upp men den uppmärksamme kunde se att det var britten Alan, som alltid har tid att växla ett ord med folk här på Camping Bahia de Santa Pola. Och han hade en belgisk partner i sitt uppträdande (åtmionstone tror Skepparn att det var så). Och de två gjorde verkligen ett kanonframträdande! (Foto: M)
 
Stämningen stod högt i tak och inte en enda sur min kunde observeras. Det gjordes många framträdanden av många människor som verkligen bjöd på sig själva. En del uppträdde som de var medan andra verkligen hade bestämt sig för att bjuda på show med scenkläder och hela baletten. Många passade också på att ta sig en svängom.
 
Många tog chansen att ge sig upp på dansgolvet när tillfälle gavs. (Foto: M)